Omlet Bananowy

Omlet bananowy

Dawno nie było przepisów :). Więc dzisiaj wskakuje dla Was pyszny Omlet Bananowy :).omlet bananowy

Idealny na śniadanie!

Omlet Bananowy:

  • 2 małe jajka
  • banan
  • łyżka mąki pełnoziarnistej
  • łyżeczka oleju

Jajka i banana wymieszać za pomocą blendera na gładką masę. Dodaj mąkę i znowu zmiksuj.

Patelnię posmaruj olejem i dobrze ją rozgrzej. wylej masę i smaż chwilę z jednej i z drugiej strony.

Posmaruj jogurtem naturalnym i oprósz ulubionymi owocami.

UWAGA: Mój omlet wyszedł bardzo słodki :). Jeżeli chcesz tego uniknąć użyj małego banana lub 1/2 sztuki. Mój banan ważył 220 g :).

Wartość takiego omleta (bez dodatków):omlet bananowy

  • kaloryczność: 450 kcal
  • białko: 15,5 g
  • węglowodany: 70 g
  • tłuszcze: 14
  • błonnik: 7,4 g

Smacznego 🙂

 


Jeżeli spodobał Ci się przepis będzie mi miło, jeżeli polubisz moją stronę na facebooku :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.